Zwembad warmtepomp

Gepubliceerd op 10 mei 2021 om 21:40

Overlast door zwembad warmtepomp

Bent u in de luxueuze positie met een zwembad in uw achtertuin? Of zijn uw buren zo'n geluksvogels met in zwembad in de achtertuin.
Steeds meer Nederlanders hebben een zwembad, helemaal sinds de coronacrisis.
Natuurlijk is het hartstikke fijn voor de eigenaar, een eigen zwembad. Wat een luxe om hier lekker baantjes in te kunnen trekken of de kids te laten spelen.
Vanwege het Nederlandse klimaat is het voor veel mensen een logische oplossing om het zwembad te verwarmen. Hierdoor wordt het seizoen sterk verlengt dat het zwembad gebruikt kan worden.
In veel gevallen wordt er gekozen voor een zwembad warmtepomp om het zwembad te verwarmen. Een erg degelijke oplossing om een zwembad te verwarmen.
Er kleven echter ook nadelen aan het verwarmen van een zwembad door middel van een warmtepomp.
Een zwembad warmtepomp produceert geluid, en dit geluid wordt vaak als storend ervaren. Lees deze blog om meer te begrijpen over het geluid dat een warmtepomp produceert.
Door het vaak storende geluid dat zwembad warmtepompen produceren krijgen wij veel aanvragen van de eigenaren van zwembaden (of van de omwonende) voor het uitvoeren van een meting om de geluidsoverlast in kaart te brengen en advies te geven. 
Wij snappen deze aanvragen heel goed. Wij snappen namelijk als geen ander hoe storend de vaak 'brommende toon' van een zwembad warmtepomp kan zijn, helemaal als u buiten aan het genieten bent van een lekkere zomerdag.

De meting

Met onze focus op geluidsoverlast door warmtepompen zijn wij de beste (en scherpst geprijsde) partij voor het uitvoeren van een meting rondom overlast van zwembadpompen.
Tijdens het uitvoeren van een meting bespreken en bekijken wij als eerste de situatie. Vervolgens voeren wij de geluidsmeting uit. Indien mogelijk doen we dit in overleg met de eigenaar van de warmtepomp. Dit helpt bij het in kaart brengen van het geluidsniveau van de warmtepomp.
Als er geen samenwerking met de eigenaar van de warmtepomp is, dan is dit geen probleem en kunnen we door onze apparatuur en ervaring het geluid van de warmtepomp nogsteeds goed in kaart brengen.
Na de meting maken wij, geluidsmetingwarmtepomp.nl, een rapport welke binnen uiterlijk 1 week wordt gedeeld met de aanvrager van de meting. 
Een belangrijk onderdeel van onze service is dat we in dit rapport ook advies geven voor het wegnemen van de geluidsoverlast in uw specifieke situatie. In dit advies beschrijven we zowel wat de eigenaar van de zwembadwarmtepomp kan doen tegen de geluidsoverlast als wat de aanvrager van de meting kan doen (indien dit niet dezelfde persoon is). In dit advies kijken we altijd naar uw specifieke situatie, want iedere situatie vraagt om een andere oplossing.

Als u nog vragen heeft wat u kan doen aan de overlast van de zwembadpomp van u of uw buren, neem dan gerust contact met ons op.